Wat

Tastelink.com ontwikkelt recommender software. DezeĀ aanbevelingen worden volautomatisch geproduceerd door de Tastelink-software en zijn gebaseerd op de “smaak” c.q. voorkeur van webbezoekers (taste) en relatie tussen webbezoekers onderling (vertrouwen). Hierdoor is Tastelink.com in staat om betere adviezen te geven dan conventionele systemen.

“Smaakvolle” online aanbevelingsdiensten voor derden

Op dit moment is de technologie achter Tastelink.com zo ver, dat deze in de praktijk wordt gebracht.Binnenkort start de eerste pilot, in samenwerking met Probiblio. ProBiblio is een full-service dienstverlener voor de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland met bijna vijf miljoen leden. Tastelink.com en Probiblio starten samen Biblio.Taste.

Biblio.Taste vertaalt alle beschikbare gegevens van de leden naar een volstrekt anonieme database. Gegevens die gebruikt worden, zonder daaraan namen of andere persoonsgegevens te koppelen, zijn onder andere geslacht, leeftijd, woonplaats, geleende boeken, dvd’s, cd’s en tijdschriften. Deze data vinden hun weg naar de Biblio.Taste website, waar de recommender software leden voorziet van relevante tips en suggesties. De reactie op die suggesties wordt ook geladen in de database, die daarmee groeit en op een zelflerende manier verbetert. In eerste instantie kan Biblio.Taste als onderdeel van bestaande bibliotheek-website worden gebruikt (widgets).

De gebruikers van Biblio.Taste worden uitgenodigd om ook deel te nemen aan het netwerk van Tastelink.com. Wanneer zij daartoe besluiten, stellen zij de gegevens waarover de Biblio.Taste database beschikt, ter beschikking aan Tastelink. Tastelink genereert daaruit betrouwbare, relevante, smaak- en relatiegerelateerde aanbevelingen op een breder vlak.

Eigen Taste portal

Tastelink.com zelf werkt aan een eigen gebruiksvriendelijke portal, waar bezoekers heel eenvoudig aanbevelingen krijgen over reizen en naderhand allerlei onderwerpen, van restaurants tot financiƫle producten. Bezoekers kunnen suggesties afwijzen of bevestigen door deze weg te gooien of positief te markeren en zo te bewaren. Die reactie gebruikt Tastelink.com weer voor toekomstig gebruik.

Advies over recommendations voor uw eigen website

Tastelink.com biedt aan derden advies over online aanbevelingsdiensten. Bijvoorbeeld wanneer u een eigen webshop heeft en door relevante aanbevelingen voor uw bezoekers verhoging van uw online omzet wenst.

Voor de implementatie hiervan werkt Tastelink.com samen met haar technische partners of uw eigen deskundige technische implementatie-partner. Neem contact op voor meer informatie over uw mogelijkheden.